top of page

Contente Mensjen

Er kwamen heel wat mensen op mijn pad, vrienden, collega’s, coachees, mede-vrijwillgers, ... Lees hieronder wat ze over mij en mijn werkwijze te vertellen hebben:

Filip Boelaert

“What you see is what you get". That's the real value of Franky and his company!”

Tim Pauwels

"Franky is a wise man and a great help"

Hans Tielemans

"Franky heeft de capaciteiten om het beste in je naar boven te halen. Dank je Franky. Je hebt me doen groeien."

Anniek Gavriilakis

"Een veilige ruimte om met je hele zelf binnen te komen. Een luisterend oor dat zonder oordeel open staat. Een diepe wijsheid die een andere kijk op de dingen inbrengt. Dat is Franky. Steeds met respect voor wie jij bent en waar jij nu staat. Bij hem ben je veilig om te groeien in kwetsbaarheid. Om de sprong te wagen naar je ware zelf."

Marijn Devalck

"Verkrampt van de pijn in mijn nek.  Vandaag afspraak met Franky voor interview.  Dus vanmorgen nog een spuit gaan halen bij de dokter.  We beginnen er aan.  De kramp is er nog steeds.  Het gesprek verloopt vlot.  En plots stel ik vast 'hé, de pijn'  Ze verdwijnt.  Het was een genezend gesprek.  Nooit eerder zoiets beleefd.

Het was niet enkel die spuit, weet ik zeker.  De warmte vanbinnen heeft deugd gedaan.  Niet enkel genezend, vooral verrijkend.  Dank Franky, en steeds welkom om bij te praten."

Lies Vanmuysen

"Nadat ik een functie kreeg als leidinggevende van een redelijk groot team mocht ik enkele vormingen volgen om me hier verder in te verdiepen. Hoewel zeer leerrijk en verruimend naar teamprocessen toe, miste ik een stuk op vlak van persoonlijke ontwikkeling. Ik mocht dan ook een individueel traject lopen (letterlijk en figuurlijk) met Franky. 

 

We startten de tocht met mijn vraag om emotionele versterking, mezelf in de hand hebben en controle over mijn gevoelens waar ik als leidinggevende regelmatig op stoot: onmacht, frustratie, druk, ... Tijdens onze eerste wandeling werd mijn vraag al omgebuigd: hoe kan ik mijn gevoelens erkennen en omzetten in bruikbare tools die me een betere leidinggevende maken? 

Op het einde van het traject moet ik bekennen dat ik emotioneel uitgeput was, maar meer dan dat uitgedaagd en krachtig als mens. Ik zie mezelf nu graag, dit zorgt dat ik zoveel meer aankan en nog sterker sta in mijn functie. Ik kan een kleine diagnose op mezelf uitvoeren waardoor ik aan de slag kan met wat me hindert op sensitief vlak, en ik ben niet meer bang van mijn kwetsbaarheid want ik zie nu hoe mijn (wils)kracht ervoor zorgt dat ik geen zwakte zal uitstralen maar eerder schoonheid en authenticiteit. Ik zie nu de betekenis die ik heb voor mensen maar vooral gewoon voor mezelf, en ik ben gedreven om die alleen maar meer in te zetten om mijn teamleden doorheen elke fase die we confronteren te gidsen.  

 

Om een lang verhaal kort te maken: Franky haalde met heel veel respect voor mijn aankunnen en tempo het beste in mezelf naar boven, dingen die ik ervoor niet eens herkende in mezelf. Ik neem dit nog elke dag mee in mijn werk en mijn leven en geef op die manier de waardevolle dingen door die hij me leerde."

Anita De Loy

"Franky als coach is iemand die oordeelloos een luisterend oor biedt. Hij weet de essentie te pakken waar het in je gesprek om draait en geeft dit op een respectvolle wijze terug, zodat je je begrepen voelt. Hij is zelf als persoon door een diepgaand zelfontwikkelingsproces gegaan, zodat hij je de veiligheid biedt om als klant voor jezelf aangrijpende thema's in te brengen. Hij is met zijn hart bij jou aanwezig en sponsort je en intussen houdt hij het overzicht als je als klant tussen de bomen het bos niet meer ziet. Hij volgt zijn buikgevoel om samen met jou de meest optimale acties te ontdekken die je op dat moment kunt doen om ruimte te creëren in je actuele probleemsituatie. Hij kent ook zijn eigen grenzen en weet je naar anderen door te verwijzen als je naast coaching ook andere begeleidingsvormen nodig hebt."

Koen De Maesschalck

"Leiding geven is een discipline op zich.

 

Ik zie af en toe de beste technieker doorgroeien als leidinggevende.  En dan hou ik mijn hart vast, want dat lukt vaak niet...  Nochtans kent hij/zij inhoudelijk de materie, de context, het team, de historiek, de toekomstplannen.  Heel wat dus.  Leiding nemen vergt echter andere competenties.   Vaak competenties die men niet of onvoldoende heeft geleerd op school of in het gezin van afkomst.  

 

Leiding geven is luisteren, is organiseren, is verbinden, is mee zorgen dat er richting is. Leiding nemen is ook zorgen dat medewerker, team en organisatie zich verder kunnen ontwikkelen. Als dienend leider sta je immers op het kruispunt van Mens en Organisatie en is het jouw taak om de wisselwerking ertussen te zien en te managen.  Allemaal niet evident en simpel.  

 

Leiding geven is vaak ook topsport.  En wie topsport zegt, zegt ‘veel training’ en ‘coaching’.  Iedereen vindt het normaal dat een topsporter professioneel begeleid wordt.  Wel ik vind het even normaal dat een leidinggevende dit soort begeleiding kan hebben.  Franky is professionele begeleider en trainer.  Franky is zo’n coach.  Een coach die een context kan creëren waar een leidinggevende ontdekt wat hij te doen heeft.  Bij Franky is het ‘eerst zijn, dan doen’. Nagaan wat in het veld zit en hoe ik dat veld sta.  Holistisch.  Kijken naar wat zich aandient om ont-dekt of ont-wikkelt te worden.  Ik ken Franky als een aandachtig luisteraar die vanuit wat hij hoort spiegelt."

Erik Vanleeuw

"Franky's unique vision and talent as a coach is rooted in his ability to turn his own personal and professional life story and growth into a positive and fruitful project that goes far beyond his own person and ego. It is a project that touches and engages people in a way that empowers them to really change their own life or the environment they live in."

Michel Henry

"Franky a été un des piliers du succès de ma société: SPS Europe. Il démontre cet extraordinaire mélange de compétences techniques, commerciales, et humaines, qui ont fait de lui un redoutable Business Development Mgr. Mais ce qui vous frappera si vous êtes amené à le côtoyer, c'est son sens des Valeurs, sa congruence. Franky démontre des Valeurs de loyauté, d'honnêteté, d'humanité, hors du commun. Il est "aligné », il est juste avec lui-même. C'est cela qui fait aussi de lui un excellent coach. Il sait comment fonctionnent les entreprises; il sait comment fonctionne l'Homme. Et il le respecte!"

Peter Metten

"Tijdens de dag van de verbinding heeft Franky ons laten proeven van zijn ‘’Zelfzorg voor zalmen’’.

Ik was erg onder de indruk hoe Franky enerzijds zoveel controle heeft over het geheel en anderzijds er toch een enorme ruimte is, die elk individu toelaat om zichzelf te zijn en zich gehoord kan voelen.

Hij schepte een kader waarbij verbinding tussen de mensen tastbaar en zo mooi werd."

Senior Living Group / Coaching for Heroes
bottom of page