top of page

Zelfzorg coaching voor dienende leiders

In onze maatschappij hebben we geleerd om altijd maar te gaan, gaan, gaan, te geven en vooral niet teveel te ontvangen. Geen wonder dat het dan soms lastig wordt. Het is een hele kunst en vraagt behoorlijk wat moed om dit patroon om te draaien. 

In de Zelfzorg coaching gaan we samen op pad. Letterlijk. We wandelen en vanuit het ont-moeten ontstaat een deugddoende ontmoeting. Stappend creëren we een veilige omgeving waarbij het ‘zich gekwetst weten' aanwezig mag zijn. We (h)erkennen deze kwetsbaarheid (lees: we benoemen de negatieve kanten van de maatschappelijke betrokkenheid), en zoeken naar de wortels van dit engagement. Door dit proces zorgzaam aan te gaan transformeert de kwetsbaarheid zich gaandeweg in (veer)kracht.

Ik ben er voor jou om in dit intense proces de juiste vragen te stellen en de inzichten naar boven te laten komen. Ik begeleid je op een heel praktische manier zodat je anders leert om te gaan met alle tegenkanting en moeilijkheden die helaas onlosmakelijk verbonden zullen blijven met jouw moedige pad.

> Klaar om de stap naar zelfzorg te zetten? Contacteer me voor een afspraak.

Wetenschappelijk onderzoek over Zelfzorg

Pionierend onderzoek van o.a. Brené Brown, Krirstin Neff, Heather Plett, Otto Scharmer, Peter Senge, Marc Buelens én mezelf zorgen ervoor dat de zweverigheid die rond zelfzorg hing kon optrekken. Zelfzorg is gestoeld op 4 principes:

 1. Zelf-kennis:
  weten wat je belangrijk vindt, én beseffen wat daar aan de oorsprong van ligt.

 2. Zelf-sturing:
  grenzen bewaken en beslissingen nemen die je ten goede komen.

 3. Zelf-observatie:
  kijken wat lukt en niet lukt in je zelfsturing, en als iets niet lukt, daar mild in zijn. 

 4. Vieren:
  elke stap waarin je slaagt verankeren met een feestje, hoe je dit ook invult.

Praktisch

 

STEEDS OP MAAT
Elk coachingstraject wordt op maat ontwikkeld. We werken telkens in blokken van 3 sessies. Soms volstaan 3 sessies, soms zijn er 6 of 9 nodig. 

OOK IN GROEP

Ook met je team kan je een zelfzorgtraject volgen. Dit is mogelijk vanaf 6 personen. Ieder brengt zijn of haar specifieke thema of moeilijkheden in, en samen leren we van elkaar. Zo'n groepstraject kan ook een enorme steun in de rug betekenen omdat je nu letterlijk niet alleen staat.

OPVOLGING EN NAZORG

Tijdens een traject is er steeds de mogelijkheid om me tussen de ontmoetingen door te bellen of mailen over dingen waar je tegenaan loopt of waar je vragen over hebt. Deze ondersteuning tussendoor hoort bij het traject. Ook na het traject blijft er een open communicatielijn bestaan.

> Klaar om de stap naar zelfzorg te zetten? Contacteer me voor een afspraak.

Franky haalde met heel veel respect voor mijn aankunnen en tempo het beste in mezelf naar boven, dingen die ik ervoor niet eens herkende in mezelf. Ik neem dit nog elke dag mee in mijn werk en mijn leven en geef op die manier de waardevolle dingen door die hij me leerde.

Lies Vanmuysen

> Lees hier meer getuigenissen ...

Image by Allie Smith
bottom of page