top of page

Zelfzorg

Herken je dit?

 

Uiteraard ervaart iedereen af en toe vermoeidheid en stress, maar als één of meer van onderstaande scenario's je bekend in de oren klinken, dan is het misschien wel tijd om aandacht aan jezelf te besteden:

 • Heb je soms het gevoel jezelf voorbij te hollen?

 • Denk je meestal eerst aan de andere, en pas aan jezelf alleen maar als er nog energie/tijd overschiet?

 • Vind je het moeilijk om complimentjes te ontvangen, en hoor je jezelf dan zeggen 'dat is nu eenmaal mijn job', of 'dat is dankzij mijn team?' 

 • Voel je je gesandwiched tussen je leidinggevende of de instanties boven je en anderzijds de mensen van jouw team omdat je voor beide kanten goed wil doen?

 • Voel je hoe jouw enthousiasme en energie afnemen omdat jouw bijdrage niet erkend of zelfs gezien wordt?

 • Komt de vraag 'wat zullen ze wel niet van mij denken?' vaak naar boven?

 • Voel je je vaak moe omdat je blijft werken op de manier die voor jou als juist aanvoelt zonder steun van anderen?

 • Merk je dat je het sinds jongs af aan graag 'anders' aanpakt dan de rest, en hier eerder tegenkanting dan waardering voor krijgt?

 • Wil je niemand tot last zijn?

 • Wat je zelf doet, doe je beter?

 • Vind je het moeilijk te verwoorden wat jij zelf wil?

Zelfzorg!

 

Er is geen quick-fix om hierin met jezelf aan de slag te gaan, geen receptje uit een kookboek dat je kan toepassen.  Het is trouwens veel meer dan me-time, een veel voorkomend misverstand...  Zelfzorg betekent voor iedereen iets anders, maar zeker en vast houdt het in dat je een bewuste, actieve rol opneemt in je eigen fysiek, emotioneel en mentaal welzijn.  Zelfzorg zorgt ervoor dat je, alleszins in periodes van stress, kan rekenen op je veerkracht.  Het is een spier die je kan oefenen.

Hoe werken we eraan?

Als coach ga ik met jou op pad.  Letterlijk. We wandelen, en vanuit het ont-moeten ontstaat een deugddoende ontmoeting. Stappend onderzoeken we wat voor jezelf zorgen concreet inhoudt, want dit fenomeen is namelijk veel meer dan alleen maar zelfverwennerij. 

Ik ben er voor jou om in dit intense proces de juiste vragen te stellen en de inzichten naar boven te laten komen. Ik begeleid je op een heel praktische manier zodat je anders leert om te gaan met alle tegenkanting en moeilijkheden die helaas onlosmakelijk verbonden zullen blijven met jouw moedige pad.

Bovendien houden we het luchtig, het is niet omdat zelfzorg een serieuze zaak is, dat dit niet met een kwinkslag kan gebeuren!

Als je meer wil weten over wat zelfzorg voor jou allemaal kan inhouden, snuister dan maar eens rond op deze website om zo te ontdekken wat ik, Franky, voor jou kan betekenen.

Praktisch

 

STEEDS OP MAAT
Elk coachingstraject wordt op maat ontwikkeld. We werken telkens in blokken van 3 sessies. Soms volstaan 3 sessies, soms zijn er 6 of 9 nodig. 

OOK IN GROEP

Ook met je team kan je een zelfzorgtraject volgen. Dit is mogelijk vanaf 6 personen. Ieder brengt zijn of haar specifieke thema of moeilijkheden in, en samen leren we van elkaar. Zo'n groepstraject kan ook een enorme steun in de rug betekenen omdat je nu letterlijk niet alleen staat.

OPVOLGING EN NAZORG

Tijdens een traject is er steeds de mogelijkheid om me tussen de ontmoetingen door te bellen of mailen over dingen waar je tegenaan loopt of waar je vragen over hebt. Deze ondersteuning tussendoor hoort bij het traject. Ook na het traject blijft er een open communicatielijn bestaan.

> Klaar om de stap naar zelfzorg te zetten? Contacteer me voor een afspraak.

Franky haalde met heel veel respect voor mijn aankunnen en tempo het beste in mezelf naar boven, dingen die ik ervoor niet eens herkende in mezelf.

Lies Vanmuysen

> Lees hier meer getuigenissen ...

bottom of page