top of page

Gratis luistergesprek voor zorgverleners

In de eerste golf kreeg je applaus, elke avond om 20:00.  Voorts kreeg je via je werkplek (toch diegene waar ik weet van heb) voldoende paaseitjes om je een indigestie te snoepen. 

En nu?

 

Bij mezelf merk ik ook een serieus contrast.  In de eerste golf heb ik 5 weken gepoetst in een WZC, om jullie op deze manier een beetje nabij te kunnen zijn.  Tijdens Golf 2 & 3 heb ik veel zorgverstrekkers mogen helpen via Coaching for Heroes: we boden gratis luistercirkels en 1op1 coachings aan om jullie even een hart onder de riem te steken.  

En nu? 

Ondertussen heb ik als coach weer voldoende betaalde bezigheid, dus waarom zou ik opnieuw vrijwilligerswerk doen?

 

Het blijft echter knagen bij mij, omdat ik merk dat de zorgverlening opnieuw kraakt, misschien nu zelfs meer dan in de vorige golven.  Bovendien hadden jullie - volgens mij - voor de bewuste golven reeds nood aan zelfzorg, omdat toen volgende vragen reeds aanwezig waren:

  • Heb je te vaak het gevoel jezelf voorbij te hollen?

  • Denk je vaak eerst aan de andere, en pas aan jezelf als er nog energie/tijd overschiet?

  • Vind je het moeilijk om complimentjes te ontvangen, en hoor je jezelf dan zeggen 'dat is nu eenmaal mijn job', of 'dat is dankzij het team?' 

  • Voel je jou vaak gesandwiched tussen de zorg voor de patiënt – écht tijd nemen voor de mens – en wat men van hogerhand van jou verwacht?

  • Vind je het moeilijk te verwoorden wat jij zelf wil?

  • Zeg je tegen je collega’s ‘ziek is ziek’, maar blijf je zelf doorwerken als je je niet lekker voelt?

  • Wil je niemand tot last zijn?

  • Voel je je schuldig naar je gezin als je werkt, en naar je werk als je een dag vrij hebt?

 

Corona heeft een vergrootglas gezet op wat reeds gedurende jaren ten volle aanwezig was: mensen in de zorg die vanuit passie zichzelf wegschenken in een systeem dat onvoldoende erkenning geeft.

Jij hebt daarom nu, misschien nog meer dan vroeger, nood aan een luisterend oor.  Temeer omdat je jouw thuisfront niet wil/kan/mag belasten met wat diep in jou leeft. Het vertellen van jouw verhaal maakt echter dat je beter/milder/anders  met jezelf kan en zal omgaan.

 

Heb je nood om beluisterd te worden, dan ben je welkom in mijn zoom-coachruimte voor een gesprek.  Als zelfzorg coach, wil ik graag voor jou ten volle aanwezig zijn bij jouw verhaal.

 

GRATIS. En zonder verdere verplichtigen…

En nu?

Franky haalde met heel veel respect voor mijn aankunnen en tempo het beste in mezelf naar boven, dingen die ik ervoor niet eens herkende in mezelf.

Lies Vanmuysen

> Lees hier meer getuigenissen ...

bottom of page